Kaffehygge med en klassiker
Dette indlæg indeholder annoncelinks. Læs mere om brug af annoncelinks på &ARTICLE her.
Både Daniel og jeg er rigtig gode til at drikke lidt for meget kaffe. Det gør altså bare lige, at man vågner lidt hurtigere om morgenen, og ser lidt mere frisk ud! I løbet af de sidste par måneder, har vi i stedet for det sædvanlige instant- og kapselkaffe, prøvet at finde tid til at drikke stempelkaffe i stedet. Det smager bare lige en tand bedre end andre former for kaffe, og så fylder en stempelkande heller ikke ligeså meget som en kaffemaskine i køkkenet ;)
Vores stempelkande er fra Bodum, og er deres klassiske Chambord kande. Vi har valgt at have den i kobber, da den skiller sig lidt ud i forhold den klassiske stålfarvede kande. Chambord modellen kan skilles ad i flere dele, hvilket gør den nem at rengøre, og giver mulighed for at skifte enkelte dele ud hvis de er defekte, i stedet for at skulle investere i en komplet ny kande.
Hvis du ikke har prøvet at lave stempelkaffe før, så har vi en lille guide til hvordan du gør :)
1. Hæld 4 kaffeskefulde groftmalet kaffe i kanden
2. Hæld kogende vand over, og sørg for at ramme alle bønnerne
3. Pres stemplet 4-5 cm ned, og lad kaffen stå og trække i 4 min.
4. Pres stemplet helt ned, og kaffen er klar til at nydes inden dagen begynder.
Du kan også vælge at gøre ligesom os, og bruge Bodums dobbeltvæggede glas, der gør at du ikke brænder dig på glasset, og holder bedre på varmen.
Køb 2 stk. dobbeltvævede Bodum Pavina kaffeglas her // Køb stempelkande fra Bodum her
Ingen kommentarer endnu